Μήπως το άγχος τελικά επηρεάζει στο γκριζάρισμα των μαλλιών;

Updated: Oct 13


Γράφει ο Χρίστος Μιχαήλ (Hairstylist EncantadoΚαθηγητής κομμωτικής)


Mήπως φοβάστε ότι μια μέρα θα ξυπνήσετε και τα μαλλιά σας θα είναι άσπρα???

Οι επιστημονικές έρευνες έχουν διαπιστώσει πως το υπερβολικό άγχος μπορεί να ασπρίσει τα μαλλιά γρηγορότερα.Θα έχετε ακούσει ανθρώπους όπου τα μαλλιά τους έγιναν γκρίζα μέσα σε μια νύχτα μετά από πένθος,στρες ή και σοκ που υπέστησαν .

Μελετώντας την τρίχα και το χρώμα των μαλλιών οι ερευνητές κατέληξαν πως τα κύτταρα που δίνουν χρώμα στα μαλλιά , καταστρέφονται όταν το σώμα μας βρίσκεται σε κατάσταση στρες και άγχους. Δυστυχώς όσες ήδη έχετε δει τις άσπρες τρίχες να σας ενημερώσω πως τα κύτταρα αυτά δεν μπορούν να δημιουργηθούν ξανά , οπόταν συνηθίστε στην ιδέα των άσπρων μαλλιών.
Πραγματοποιώντας έρευνες οι Αμερικανοί επιστήμονες σε ποντίκια διαπίστωσαν ξεκάθαρα πως το άγχος μπορεί να έχει επίδραση στο χρώμα των μαλλιών γκριζάροντας τα.

Στην ηλικία των 25 ετών περίπου εντοπίζουμε τα πρώτα γκρίζα μαλλιά γιατί έχουν ενεργοποιηθεί διάφοροι παράγοντες οι οποίοι πυροδοτούνται από τα γονίδια, το αλκοόλ και το κάπνισμα.

«Σκεφτήκαμε ότι θα ήταν ενδιαφέρον να εικάσουμε πως το υπερβολικό άγχος μπορεί να συμβάλλει σε αυτή την απομάκρυνση της μελανίνης σε μεγάλο βαθμό», είπε ο Δρ Mayumi Ito από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης επικεφαλής της μελέτης.Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Nature Medicine, καταλήγει στο συμπέρασμα: «Οι ορμόνες του στρες είναι γνωστό ότι συμβάλλουν στη μελάγχρωση του δέρματος (δηλ. γίνεται πιο σκούρο), αλλά παραδόξως πιστεύεται ότι από την άλλη προάγουν το γκριζάρισμα των μαλλιών».

Τα νέα όμως είναι θετικά αφού οι ειδικοί προσπαθούν τώρα να δημιουργήσουν φάρμακα που να αποτρέπουν το γκριζάρισμα των μαλλιών.


1 view
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2019 Encantado Inc. All rights reserved.