Οι ΑΜΑΡΤΙΕΣ που επηρεάζουν τα μαλλιά

Updated: Oct 13


Γράφει ο Χρίστος Μιχαήλ (Hairstylist EncantadoΚαθηγητής κομμωτικής)


Τα ταλαιπωρημένα και ξηρά μαλλιά δεν προκύπτουν τυχαία.Κάποιος αποκτώντας κάποιες συνήθειες τα βασανίζει και τα ταλαιπωρεί. Ποιες είναι οι αμαρτίες αυτές που υποκύπτει η πλειοψηφία των γυναικών???


Λαιμαργία: Αρχή κάνουμε με την καθημερινή για μερικές κακή συνήθεια.Τα έτοιμα φαγητά , οι γρήγορες λύσεις φαγητού και το αλκοόλ είναι σοβαρά επιβλαβές για τα μαλλιά και την επιδερμίδα του κεφαλιού.Όπως εξηγεί ο επιστημονικός σύμβουλος Dr Rene Rust : “ Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να επηρεάσει την ικανότητα απορρόφησης των βιταμινών και του ασβεστίου απο τον οργανισμό έτσι θα επιφέρει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία των μαλλιών”.Ζήλεια: Πόσες δεν είπατε θέλω τα ίδια μαλλιά με κάποια που έχετε δει στην τηλεόρασηΖηλεύετε τις αλλαγές που βλέπετε γύρω σας και επιθυμείτε τη συχνή αλλαγή χρώματος και στυλ. Σε τέτοιες περιπτώσεις τα μαλλιά έρχοντε συχνά σε επικίνδυνες διαδικασίες γι’αυτο και γίνονται πιο εύθραυστα.


Απληστία: Βλέπετε εικόνες διασημοτήτων και παρασύρεστε σε υπερβολές χρησιμοποιώντας πολλά προϊόντα που υπόσχονται δραστικά αποτελέσματα. Με αυτό τον τρόπο δεν αφήνετε το περιθώριο στα μαλλιά σας να πάρουν αέρα.
Λαγνεία: Αρκετές φορές έχετε την κακή συνήθεια να τινάζετε τα μαλλιά σας ή αλλές φορές να ξύνετε το κεφάλι απο αμηχανία.Το ξύσιμο του δέρματος φέρνει φθορές στη ρίζα της τρίχας.


Αλαζονεία: Αν δεν παραδεχτείτε ότι έχετε κάποιο πρόβλημα ( π.χ πιτυρίδα) τότε πως θα το αντιμετωπίσουμε? Άρα σκεφτείτε καλά και να είστε γνώστες της πραγματικότητας.
2 views
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2019 Encantado Inc. All rights reserved.